Projecte Educatiu

Objectiu de l'Escola Bressol

L'objectiu de la nostra escola bressol és col.laborar amb les famílies en l'atenció i cura dels seus fills per tal d'ajudar els infants en el seu desenvolupament integral.

Des de la nostra escola treballem cada dia perquè els nostres infants siguin feliços. Per aixó els hi donem les eines necessàries per a què creixin i desevolupin les seves capacitats al màxim.

Per poder assolir aquests objectius creiem que el més important és que l'infant se senti ben acollit, segur i estimat.
 
La nostra escola bressol considera bàsica la relació i col·laboració amb la família per tal d’ajudar l’infant en el seu desenvolupament. Així es fa imprescindible una actuació coordinada per tal de satisfer les necessitats de l’infant i una comunicació fluida que ens ajudi a establir objectius comuns i a no donar a l’infant missatges contradictoris.


Es treballen les tres arees en que s'estructura el currículum d'educació infantil .
 

El nostre projecte educatiu

Àrea I - Descoberta d'un mateix

Aquesta àrea de coneixement fa referència a la construcció de la pròpia identitat i al coneixement d'un mateix: les característiques físiques i personals, el control i domini del propi cos i el coneixement de le seves posibilitats i limitacions.

 

Dins aquesta àrea es treballa de forma intensa els hàbits: de descans, d'alimentació, d'higiene i d'ordre.

 

nivell d'educació emocional, la construcció de la identitat es basa en les relacions afectives dels infants amb la seva família i els seus educadors. Aquesta relació afectiva és el que afavoreix l'autonomia i la seva autoestima. 

Em conec
Em conec
press to zoom
El racó de les emocions
El racó de les emocions
press to zoom
La felicitat
La felicitat
press to zoom
El Bon dia
El Bon dia
press to zoom
Em rento les mans
Em rento les mans
press to zoom
Els àpats
Els àpats
press to zoom
Treballem els sentits
Treballem els sentits
press to zoom
Experimentem
Experimentem
press to zoom
Treballem psico fina
Treballem psico fina
press to zoom

En aquesta àrea s'inclouen totes aquelles formes de representació de la realitat que els éssers humans som capaços d'utilitzar: llenguatge verbal, musical, plàstic, matemàtic i l'expressió corporal.

Els diferents llenguatges han de complir la funció comunicativa, representativa i ludicocreativa.

Dins la mateixa es treballa l'educació emocional amb els infants, quan han de començar a posar nom a les seves emocions i a experimentar-les a través dels contes, de la música o de les arts plàstiques.

Àrea II - Formes de representació (intercomunicació i llenguatge)

 

 
Fem un mural
Fem un mural
press to zoom
Toquem
Toquem
press to zoom
Fem un concert
Fem un concert
press to zoom
Anglès
Anglès
press to zoom
Escoltem un conte
Escoltem un conte
press to zoom
Coneixem els colors
Coneixem els colors
press to zoom
Fem una fitxa
Fem una fitxa
press to zoom
El llenguatge musical
El llenguatge musical
press to zoom

Aquesta àrea de coneixement fa referència a l'adaptació de l'infant al seu entorn, que comprén tant les persones que l'envolten com el medi físic en què es desenvolupa.


Els infants han d'aprendre a relacionar-se amb elements, espais, situacions i persones que formen part del seu context. Un altre aspecte que tenim en compte, és començar a conèixer les festes, tradicions i celebracions populars i culturals del nostre país.

 

Àrea III - Descoberta de l'entorn natural i social
Dins aquesta àrea, l'educació emocional intervé, de forma clau, en la socialització de l'infant. La socialització implica l'habilitat per relacionar-se, reconèixer i solucionar petits conflictes. També ens interessa començar a treballar l'empatia per ajudar als nens a entendre als altres.
 
 

 

 
La Castanyera
La Castanyera
press to zoom
Relació amb l'educador
Relació amb l'educador
press to zoom
Relació amb els companys
Relació amb els companys
press to zoom
Les emocions
Les emocions
press to zoom
Pare noel
Pare noel
press to zoom
Pastorets
Pastorets
press to zoom
Carnestoltes
Carnestoltes
press to zoom
Coneixem l'entorn físic
Coneixem l'entorn físic
press to zoom
St. Jordi
St. Jordi
press to zoom
Programa d'educació emocional
La finalitat de la nostra escola bressol és que el nen sigui feliç. 
 
L'infant arriba al món amb emocions, i aquestes esdevenen eines fonamentals per assegurar la seva subsistència.
Les emocions no són positives ni negatives, totes són legítimes i tenen raó de ser.
Entendre el desenvolupament emocional de l'infant, i sobretot la importància de les emocions en la nostra vida, és el què comporta que la educació emocional a la nostra escola bressol sigui la base i l'eix vertebrador del nostre projecte educatiu.
Aquesta, és un procés educatiu continu i permanent que pretén potenciar el desenvolupament emocional com a complement indispensable del desenvolupament cognitiu, ja que ambdós contitueixen els elements essencials del desenvolupament de la personalitat integral (Bisquerra any 2000).
La finalitat es augmentar el benestar personal i social.
Programa d'estimulació primerenca
El nostre programa està basat en el treball d'alguns especialistes en aquesta matèria com són el doctor Glenn Doman (pare de l'estimulació primerenca) i el col.legi Montserrat de Barcelona (fa molts anys que apliquen aquest programa adaptat i amb éxit reconegut) escola a on ens hem format.

Aquest programa s'adreça a aconseguir l'excelència intel.lectual, social i física de l'infant.
 
 Excel.lència a nivell intel.lectual
Per aconseguir-la treballem diferents programes:
Programa de lectura
Aquest programa permet madurar el canal visual i auditiu i estructurar millor el cervell.
​És el moment idoni ja que l'infant en aquesta franja d'edat té una major habilitat per un aprenentage tant complex com és el de lectura.
La lectura li obre les portes al món dels coneixements i és la base de tots els aprenentatges
 

 
Llengua extrangera: Anglès
Sota la premisa de que el nen gaudeixi, un dels nostres objectius és familiaritzar als infants amb la llengua anglesa. Cal tenir present que quan més petit és un infant més facilitat té per aprendre, i aixó comprén els idiomes. No oblidem que al nostre pais, per la confluència de diferents cultures, la majoria dels nostres infants créixen entenent i parlant dos llengües, el que fa evident aquesta inmensa capacitat per aprendre.
Es realitza una classe setmanal a cada aula adaptada a cada grup d'edat essent l'objectiu principal que els infants gaudeixin.  
 
Programa musical
​És basic per a que als infants els hi agradi la música i tot el que comporta aquest llenguatge, a més de despertar el seu interés per tocar algún instrument en un futur.
Ajuda a desenvolupar la seguretat en l'entonació.
Desenvolupa la escorça cerebral i es treballa l'orientació espaial. 
 
Programa de coneixement enciclopèdic
El què pretenem amb aquest programa és donar informació a l'infant i augmentar la seva saviesa.
Afavorir el creixement cerebral i la maduració neurológica. Augmentar les seves possibilitas intel.lectuals i estimular la seva curiositat a una edat en la que el major desitg és aprendre.
Aquest programa es realitza mitjançant fitxes anomenades Bits (un bit és una unitat d'informació)
Programa de matemàtiques
El pensament matemàtic és una de les capacitats més elevades del cervell humà. Intervenen directement en el desenvolupament físic del cervell i produeixen pensament i intel.ligència.
Aquest programa es realitza mitjançant bits numèrics i de quantitats.
Excel.lència social
Per aconsegui-la és bàsica l'educació emocional, que nosaltres treballem a l'escola bressol i de la qual ja teniu unes pinzellades dins l'apartat programa d'educació emocional.
També és bàsic establir normes clares de convivència, responsabilitat i límits que ajudin als infants a créixer com a persones i a saber conviure dins la societat.
Excel.lència física
Per aconseguir-la s'estableixen múltiples activitats adreçades a potenciar el màxim possible el coneixement i desenvolupament físic de l'infant.
Els infants aprenen a partir del seu pròpi cos, i donar experiències i oportunitats, és el que ajuda al creixement del cervell, dels sentits i possibilita de forma progressiva una autonomia de l'infant.
S'estableix una sessió de psicomotricitat setmanal i múltiples activitats al llarg del dia per potenciar un bon desenvolupament a nivell físic, adaptades a les capacitats i edat dels infants.
Es treballen de forma específica les activitats vestibulars i de desplaçament.
Altres projectes
Happy Music
Aquest projecte neix del nostre desig de donar un major pes al llenguatge musical, a l'establert a la majoria de projectes curriculars.
Res té un major impacte sobre el cervell que la música.
Aquesta ens permet comunicar-nos, ens ajuda a conèixer el pròpi cos, a conèixer tradicions, cultures... És en definitiva el llenguatge universal i el de les emocions, que és la base del nostre projecte educatiu.
Aquest projecte apropa als infants a la música en directe oferint actuacions musicals mensualment per part de col.laboradors externs.
També s'ofereixen setmanalment sessions Happy Music a cada aula.
La setmana Happy Music amb la col.laboració de músics I ballarins externs, les actuacions dels infants, dels educadors i les pròpies famílies, representa una immersió en les diferents manifestacions musicals.
I també s'inclou en aquest projecte sessions pares/fills amb l'objectiu de gaudir plegats i potenciar el vincle.
Caminem Junts Avis i Infants
Aquest és un projecte conjunt del centre Sociosanitari El Cedre i la nostra escola bressol, iniciat l'any 2016.
Desde l'escola bressol aprofitem el potencial dels nostres avis per ajudar-nos en la cura i educació dels infants.
Des del centre sociosanitari El Cedre aquest projecte suposta donar als avis l'oportunitat de sentir-se útils, ja sigui compartint la seva experiència i habilitats personals o bé intervenint directament en tasques relacionades amb la cura dels nens.
L'objectiu és potenciar la vinculació entre generacions i reforçar les capacitats afectives, comunicatives i socials tant dels avis com dels infants.
Però sobretot la finalitat és gaudir de las activitats que realitzem plegats.
Cada curs escolar es fa una planificació de les activitats que realitzem conjuntament.

GALERIA D'IMATGES

Imatges que parlan de nosaltres